sdogs.nl

Over ons

Hoe is het begonnen

De start van S’dogs ligt bij het bedrijf Jotico, en als je bij hun op de website kwam stelde de eigenaresse zich zo aan ons voor:

” Mijn naam is Marjolein ter Mors en ik heb de progressieve spierziekte Limb Girdle Muscular Dystrophy. Ik heb zelf een hulphond genaamd Tico van de school Gaus assistentiehonden. Mijn hulphond had er erg veel last van dat hij zomaar werd geaaid of werd aangesproken door omstanders. Ik had zelf al meerdere dingen geprobeerd met labels en buttons maar die vielen gewoon niet genoeg op. Ik was al langer bezig met maken van nuttige accessoires voor mijn hond en kwam op het idee om zelf een duidelijk signaleringshesje/dekje te maken aangezien deze niet op de markt verkrijgbaar waren. Tenminste niet een die heel duidelijk was in mijn ogen. Met de opleiding modemaat specialist als achtergrond heb ik de vaardigheden en ook de benodigde middelen in huis om dit te realiseren.”

Een kort maar duidelijk, goede omschrijving, waarin gelijk duidelijk werd wat het doel, de intentie en het gedachtegoed moest zijn, en wat je als klant kon verwachten.

Marjolein ter Mors
22 maart 1988 - ✝17 mei 2021

Helaas is Marjolein ter Mors op 17 mei 2021 overleden aan de gevolgen van haar spierziekte, veel te jong en vol ambitie en ideeën om de medemens met een hulphond te helpen. ze had al aangeven naar opvolging te willen zoeken omdat het haar allemaal door haar ziek zijn te zwaar werd. Helaas was het haar niet meer gegeven om dit zelf te realiseren. 

Haar steun en toeverlaat, haar partner Marco Pap. Hij was zeker van plan om de laatste wens van Marjolein te verwezenlijken en opvolging te vinden voor haar idee en gedachtengoed. Opvolging voor haar onvoorstelbare inzet, kracht en energie die zij had gestoken in haar bedrijf. Opvolging te vinden voor haar wil om lotgenoten bij te staan door middel van het verduidelijken van het belang van assistentiehonden.

Ik Alex Krabbendam, mijn partner Karin Kamphuis en Marco Pap, hebben op 27 mei 2022 de overname en voortzetting van Jotico afgerond.

Wie zijn wij

Mijn naam is Alex Krabbendam en samen met mijn partner Karin Kamphuis gaan wij het bedrijf en het gedachtengoed van Marjolein ter Mors voortzetten.

We zetten ons net als haar voor 200% in. Alleen moeten wij onze weg hierin nog even vinden, maar hier zult u zo min mogelijk van merken.

 

Op 01 juli 2022 zijn we gestart, onder de nieuwe naam SDOGS.NL

Een nieuwe naam omdat Marco graag in het bezit wilde blijven van de naam JOTICO als herinnering aan Marjolein, het was iets waar zij samen aan hebben gebouwd en gewerkt. En daar hebben wij alle begrip en respect voor.

 

Een nieuwe naam was nog niet zo eenvoudig, maar uit eindelijk zijn wij hierop uitgekomen. De “S” staat voor Service, vrij vertaald assistentie en dan gevolgd door Dogs (honden).

Dus kort maar krachtig en makkelijk te onthouden.

 

Onze ervaring putten wij uit het feit dat ik zelf een assistentiehond heb en dezelfde ervaringen ondervond als Marjolein en u. Samen met mijn ervaring in het bedrijfsleven en een grafische achtergrond zal ik mijn deel bijdragen binnen sdogs.nl.

 

Karin haar ervaring komt voort uit het feit dat zij van jongs af aan actief is in de wereld van breien, haken, naaien en borduren, daarbij is zij bekend met alles wat met patroonteken, stoffen en garen te maken heeft.

En samen zullen wij u de service geven die u nodig heeft.

 

Onze criteria om u van dienst te zijn is en blijft dezelfde als die van JOTICO.

Wij maken dit enkel en alleen voor assistentiehonden.